fbpx

Skadeverkstad

När olyckan varit framme är det viktigt att så snart som möjligt anmäla skadan till ditt försäkringsbolag. Gäller det dessutom en smitningsolycka eller parkeringsskada ska du även göra en anmälan även till polisen.

Därefter bokar du en tid för skadebesiktning hos vår skadeverkstad

Skadeverkstad utanför vagnskadegaranti

Mora Motorcenter 0250-592391

Glasskador 0250-592391

Motorskador 0250-592391

Skadebesiktning utförs hos oss på onsdagar. Vi rekommenderar att bilen är rentvättat vid skadebesiktningen.

Skadeverkstad inom vagnskadegarantin

KIA Bilkompaniet 0250-28850, skada@bilkompaniet.se (mån-fredag 07.00 – 17.00).

Peugeot Micke´s Garage Art 070-2201547

Bra att veta

Ärendegången är normalt att skadeverkstan kontrollerar och fotograferar bilen och bedömer skadans omfattning, sedan skickas ett kostnadsförslag till försäkringsbolaget, när det är godkänt så beställs nya reservdelar, i vissa fall kräver försäkringsbolaget att bilen skall repareras med begagnade delar. Tid för skadereparation kan då bokas i samråd med dig som kund.

Innan inlämning av den skadade bil tänk på att bilen kan behöva plockas ur från bagageutrymmet, om vi behöver komma åt från insidan. Samt plocka av takbox/takräcken om skadan är runt takområdet/dörrar/vindruta.

När allt är klart med försäkringsbolaget och material finns hemma så påbörjas reparationen. Och när den är klar görs en sista kontroll, därefter meddelar vi att ni kan hämta bilen.

Om din bil måste lackeras efter skadan så är det ett utmärkt tillfälle att passa på att laga en gammal skada och även byta vindruta med stenskott om det behövs.

Om det är något du funderar över så är du alltid välkommen att kontakta oss.